Whatsapp Sipariş Hattı
495 ₺ ve üzeri alımlarda kargo bedava.

Menü

Organik

Bütün yemek tarifleri arasında tarhana çorbası hiç şüphesiz en çok Anadolu kokandır, toprak kokandır. Ekşilisi içilir, kahvaltıda içilir, akşam yemeğinde içilir, sahurda içilir.

Tarhana çorbası bir çorbanın alabileceği en güzel hallerden, çorba tariflerinden en sevilenlerinden biridir. Dilerseniz ev tarhabasubu kendiniz de yapabilir, dilerseniz Kainat Organik Tarhanayı 500 Gr tercih edebilirsiniz. Ev yapımı mis gibi tarhana çorbasını yapmak üstelik toz tarhana çorbasını yapmaktan bile daha kolay.

Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 7 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)

Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Toz tarhanayı geniş bir karıştırma kasesine alın. Üzerine toz nane ve oda sıcaklığındaki 2 bardak suyu ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Tarhana yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika boyunca oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
     
  2. Bu sırada geniş bir tencereye sıvıyağ ve tereyağını ekleyip, orta ateşte eritmeye başlayın. Ezilmiş sarımsak ve salçayı ekleyerek kavurmaya başlayın.
     
  3. Yumuşayan tarhana karışımını ekleyin, ardından tuzunu da ekleyin ve karıştırın.
     
  4. Kalan 5 su bardağı suyu ve tencereye ekleyin. Ara ara karıştırarak koyulaşana dek pişirin.
     
  5. Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Pişirdikçe koyulaşan bir çorba olduğu için daha sonra tüketecekseniz üzerine su ilave etmenizi öneririz.
     
  6. Afiyet olsun!

Tarhana Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi

Kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanabilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Evde Çorba Yaparken Yapılan Hatalar Nelerdir?

Çorba hazırlarken kullandığınız su, çorbayı karıştırdığınız kaşık, ocağın sıcaklığı gibi küçük detaylar aslında çorbanın lezzeti için büyük önem taşıyor.

Faydalı Bilgiler: Çorba Buzlukta Nasıl Saklanır?

Hafta içi yoğunluğu içinde yemek yapmakla uzun uzun zaman harcamak istemiyor, vakit bulduğunuzda bol bol yapıp buzlukta saklamayı tercih ediyorsanız ya da yaptığınız çorba tahmin ettiğinizden fazla olduysa ve ziyan etmek istemiyorsanız hemen şimdi çorba buzlukta nasıl saklanır öğrenme zamanı gelmiş demektir.